Pastís Arc de Sant Martí
Categoria:
Postres i dolços
Recepta per forn
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Ingredients pà de péssic:
- 200 gr de mantega a temperatura ambient
- 4 ous
- 480 gr de farina de reposteria
- 320 gr de sucre
- 2 cullerades d'aroma de vaïnilla
- 16 gr de llevat royal
- 250 ml de llet sencera a temperatura ambient
- Colorant alimentari en gel o pasta
Ingredients "ganache" de xocolata blanca:
- 400 gr de xocolata blanca de cobertura
- 400 gr de nata per muntar
12 racions
Elaboració
En un bol hi posarem la mantega i batem amb les varetes i seguidament hi afegim el sucre fins que quedi ben integrat. Tot seguit hi afegim els ous un a un, fins que el primer no estigui ben integrat no afegirem el següent i després la vaïnilla.
Barrejarem la farina juntament amb el llevat i l'anirem afegint a poc a poc, procurant que quedi una massa homogènia.
Un cop haguem afegit tota la farina hi posarem la llet i acabarem de batre.
Agafarem sis bols petits i hi posarem una cullerada de massa a cadascun, un cop tinguem els 6 bols plens repetirem l'operació fins acabar tota la massa.
Afegirem el colorant que vulguem a cadascun dels bols i remenarem bé.
Per facilitar la feina del fornejat podeu comprar motlles rodons d'alumini, que vénen en paquets de 3 unitats i així no heu d'anar netejant cada cop i a més els podeu tornar a aprofitar per una altra ocasió i a sobre us caben 2 motlles al forn, o sigui que estalviareu temps. Posarem una mica de mantega al motlle i enfornarem uns 8 o 10 minuts a 180º amb el forn ja calent.
Un cop cuits els deixarem refredar, els podem fer servir al moment o embolicar-los amb film a la nevera per al dia següent.
Ara farem el ganache de xocolata blanca. En un cassó desfarem la xocolata blanca juntament amb la nata i ho escalfarem, procurant que no se'ns cremi. Un cop s'hagin integrat els dos aliments deixarem refredar i ho posarem a la nevera un mínim de 6 hores o d'un dia per l'altre.
Per muntar el pastís, batrem bé el ganache que teníem a la nevera i anirem posant petites quantitats a la part central del pa de pessic, i anem posant els diferents colors que hem fet.
Un cop tinguem tots el pisos fets només ens caldrà una mica de paciència i acabar de cobrir la resta del pastís i decorar-lo al nostre gust.
1h 30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4917 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.